Header Ads

 • Breaking News

  Nama Terpanjang dan Paling Sukar Disebut

  (foto: brilio.net)

  Nama seorang pria asal Afrika, Uvuvwevwevwe Onyetenyevwe Ugwemubwem Ossas sempat viral karena sulit dihafalkan, tetapi ternyata ada nama yang lebih sulit dihafalkan dibanding dengan nama Ossas.

  Beredar video yang menunjukan seorang pria sedang bertanya kepada seorang anak laki-laki berkepala plontos perihal namanya. Tak disangka ternyata nama anak itu membuat si pria tercengang.

  “Siapa namamu?” tanya pria dibalik kamera.

  “Namaku Kkwazzawazzakkwaquikkwalaquaza krrhhekk Zzabolazza,” jawab si anak laki-laki dengan suara tegas.

  Mendengar namanya yang begitu membingungkan dan sulit dihafalkan, pria itu bertanya kembali.

  “Apa? Coba ulangi lagi siapa namamu?” tanya pria itu lagi.

  “Saya bilang nama saya Kkwazzawazzakkwaquikkwalaquaza krrhhekk Zzabolazza”, jawab anak laki-laki itu dengan suara lantang.

  (foto: brilio.net)

  Ketika ia disuruh utuk mengeja namanya, Zzabolazza mengaku tidak bisa mengeja namanya sendiri. Bahkan ayah dan ibunya juga tidak bisa mengeja nama Zzabolazza.

  Yang lebih mengejutkan lagi Zzabolazza tidak pernah menuliskan namanya sendiri dibuku sekolah dan saat ujian pun ia tak pernah menuliskan namanya karena memang tak bisa dituliskan.

  ……………………….

  Disebakan Tiada Seorang pun Daripada Keluarganya Yang Datang Semasa Menyambut Hari Jadi Dia, Lelaki ini Sanggup Melakukan Sesuatu Sehingga yang Melihatnya Menangis!!

  Sangat jarang orang tua merayakan ulang tahunnya. Tetapi tidak seperti datuk yang masih mahu meraikan ulang tahun ke-61nya.

  Untuk meraikan ulang tahunnya, datuk telah menempah meja besar di restoran yang lengkap dengan hiasan untuk merayakan hari jadi dengan keluarga. Datuk itu sabar menunggu keluarganya untuk datang, tetapi selama berjam-jam keluarganya masih tidak datang.

  Walau bagaimanapun, datuknya masih bersabar sambil duduk bersendirian, tetapi masih tiada keluarga datang. Sehingga akhirnya pelanggan restoran lain menyedari bahawa keluarga datuk itu tidak akan datang.

  (foto: Viral4real)

  “Hari ini adalah hari jadi saya, saya berusia 61 tahun, saya memesan meja dan membawa kue untuk bertemu keluarga di sini untuk meraikan ulang tahun saya, saya menunggu anak-anak saya datang, cucu saya dan isteriku, tetapi mereka tidak datang, “kata datuk itu, menjerit.

  Merasa menyesal kerana datuknya, pelanggan restoran memutuskan untuk menyertai pesta ulang tahunnya.

  (foto: Viral4real)

  Mereka mula bercakap kepada datuk seolah-olah mereka keluarganya. Bukan itu sahaja, pelanggan restoran juga menghiburkan datuk dengan nyanyian dan juga pelukan. Kakeknya kelihatan gembira walaupun dia terpaksa meraikan hari jadi dengan seseorang yang tidak dikenali.

  Cerita sedih ini dikongsi oleh akaun Facebook bernama Patty Rodriguez yang mendakwa menyertai pesta ulang tahun kakek.

  Miskin kakek, pada hari yang sepatutnya menjadi momen yang indah dan berkumpul bersama keluarga, kakek mesti merayakan ulang tahun dengan orang lain. Ia sangat keluarga.

  ……………………………………….

  Wow, Lelaki Thai ini Mempunyai 120 Isteri Dan 28 Anak!!

  (foto: Oddityentral)

  Poligami dianggap haram di Thailand, mana-mana lelaki yang sudah berkahwin dilarang untuk berkahwin dengan wanita lain atau mempunyai lebih dari satu isteri. Tetapi tidak seperti lelaki ini yang telah secara diam-diam berkahwin dengan 120 wanita dan sudah mempunyai 28 anak.

  Lelaki bernama Tambon Prasert, yang merupakan ketua daerah Phromnee, wilayah Nakorn Nayok, Thailand, baru-baru ini mempersoalkan kerana dia telah menikah lebih daripada 100 wanita secara haram.

  Ahli politik berusia 58 tahun itu mempunyai perniagaan pembinaan yang berjaya. Beliau baru-baru ini mengaku kepada wartawan dan media tempatan bahawa dia mempunyai 120 isteri dan 28 orang kanak-kanak, seperti yang dilaporkan oleh Odditycentral (21/9).

  (foto: Odditycentral)

  Dalam temu bual itu, Prasert mengakui dia telah berkahwin sejak berusia 17 tahun, manakala isteri pertamanya adalah satu atau dua tahun lebih muda darinya.

  “Perkahwinan pertama saya ketika berusia 17 tahun. Isteri pertama saya berusia setahun atau dua tahun lebih muda daripada saya dan kami mempunyai tiga orang anak,” katanya.

  Selepas itu, Prasert terus menambah isterinya di mana kebanyakannya berusia muda berusia 20-an. Dia mendakwa dia tidak suka yang lama kerana dia suka berdebat.

  (foto: Odditycentral)

  Apabila mula membuka binsis pembinaan, Prasert pasti akan menjemput seorang wanita di setiap rumah yang dia bangun.

  “Saya seorang kontraktor bangunan, di mana sahaja saya membina sebuah rumah, saya akan mendapatkan seorang isteri di sana.”

  “Saya suka mereka semua, dan mereka semua mencintai saya.”

  Apabila dia mahu berkahwin dengan wanita lain, dia mengakui bahawa dia sudah mempunyai beberapa isteri lain. Sehingga kini, beliau sudah mempunyai 120 isteri dan mempunyai 28 orang anak.

  Prasert mendakwa menjaga isterinya dan anaknya kerana tidak penting kepadanya. Dia juga mendakwa sentiasa dapat memenuhi keperluan semua keluarganya, termasuk memberikan rumah bagi setiap isteri-isterinya.  Sumber Karipap Panas http://ift.tt/2fpys9f

  No comments

  Post Top Ad

  ad728

  Post Bottom Ad

  ad728