Header Ads

 • Breaking News

  Pelajar Tahfiz Yang Terselamat Bongkarkan Lakonan Mantap Suspek Pada Pagi Kejadian!

  Berpura-pura tidak mengetahui apa yang berlaku. Itu lakonan seorang daripada suspek yang dipercayai dalang kebakaran meragut 23 nyawa penghuni Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, dekat Jalan Keramat Hujung apabila kembali ke lokasi beberapa jam selepas kejadian.

  Malah, dalam kesibukan orang ramai.. suspek berusia 15 tahun itu datang ke lokasi kejadian untuk melihat kesan perbuatan khianat mereka tanpa perasaan bersalah.

  Lakonan mantap suspek itu nyata tidak dapat dihidu sesiapa apabila turut berbual dengan seorang pelajar tahfiz pusat itu seperti tidak mengetahui apa yang berlaku.

  Pelajar tahfiz terbabit ketika ditemui mengakui tidak mengesyaki apa-apa kerana suspek terbabit memberi reaksi seperti orang ramai yang datang menyaksikan kejadian, tertanya-tanya mengenai apa yang sedang berlaku.

  “Saya terjumpa dia (suspek) jam 8 pagi hari kejadian.

  Dia datang dekat saya dan tanya macam mana boleh jadi macam ni. Masa tu saya tidak syak apa-apa sampailah dapat tahu dia salah seorang yang ditahan polis,” katanya.

  Pelajar berkenaan bersyukur kerana terselamat kerana kebetulan pulang ke rumah keluarganya malam sebelum kejadian.

  “Saya sedang tidur sebelum dikejutkan oleh ibu yang memaklumkan pusat tahfiz terbakar.

  “Saya ingat ibu bergurau tetapi sebaik mengetahui kejadian itu, saya dan bapa terus ke lokasi.

  “Sebaik tiba, saya dapati asrama pusat tahfiz sudah musnah. Saya tak sangka akan kehilangan ramai kawan dan ustaz (warden),” katanya.

  Dalam kejadian 5.15 pagi 15 September lalu, seramai 23 penghuni Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah terkorban selepas tingkat tiga premis itu yang menempatkan asrama terbakar.

  Tujuh suspek berusia 11 hingga 18 tahun ditahan kerana mendalangi kebakaran. Hasil siasatan turut membongkar motif kejadian adalah untuk membalas dendam.

  Semua suspek kini direman sehingga 22 September ini bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh dan Seksyen 435 kanun sama kerana melakukan khianat dengan api.

  HMetro, BHarian

  [ Artikel Trending di Bawah ]

  MEMANG TAK PATUT! PERBUATAN WANITA BERTUDUNG NI KENA RAKAM CCTV! KORANG TENGOK APA DIA BUAT!

  Memang Tak Patut! Perbuatan Wanita Bertudung ni Kena Rakam CCTV! Korang Tengok Apa Dia Buat!

  Tidak malu! Perbuatan dia telah dirakam CCTV! Dia tak tahu tempat cam ni ada CCTV Ke? Subhanallah..!! Perbuatan Wanita Bertudung Ini Berjaya Dirakam !! Korang Tengok Apa Dia Buat Tu ! MMG TK PATUT!

  Allah bukan ajar kita buat perkara cam ni, memang tidak patut pun dan salah di sisi undang-undang. Kalau kena tangkap memang masuk balai polis ni. Cuba korang tengok apa yang telah dia buat. Kalau tu ialah tempat awak, adakah awak akan marah? Lagipun wanita ni bertudung sepatutnya tidak buat perkara cam ni. Mari sama-sama kita tengok apa yang telah wanita bertudung ni lakukan dan dirakam cctv!

   

  Sumber : dharian

  [ Artikel Trending di Bawah ]

  ‘ARWAH SUAMI PULANG RATAH ISTERI SETIAP MALAM SELAMA SETAHUN…LAYANAN ARWAH YANG MEMU@SKAN DAN AMAT LUAR BIASA BUAT SAYA TERTUNGGU-TUNGGU SETIAP MALAM…’

  Seorang isteri terkejut apabila suaminya yang telah di kebumikan seminggu lalu pulang kerumah menagih seks darinya. Wanita yang berusia awal 40an itu tergamam apabila terdengar suara suaminya mengetuk pintu pada waktu tengah malam.

  Apabila dibuka pintu wanita itu mendapati lelaki yang tercengat di hadapanya ialah suaminya sendiri dan dia terpaksa membenarkannya masuk, semenjak dari pada itu lelaki jelmaan suaminya itu selalu datang melakukan hubungan seks dengannya.

  “Saya tidak dapat berbuat apa-apa saya seolah oleh terpaku, saya menuruti apa saja kemahuannya,” katanya.

  Oleh kerana layanan yang memuaskan dan amat luarbiasa dia sentiasa menunggu jelmaan itu setiap malam. Hubungan itu berlangsung hampir setahun, sehinggalah pada suatu hari ketika kedengaran azan subuh dia di kejutkan dari dunia khayalan.

  Setelah membuat rawatan perubatan islam dia mendapati jelmaan suaminya itu ialah hantu raya peliharaan suaminya.

   

   

   

   

   

   

   

   

     Sumber Ceritera Chenta http://ift.tt/2wucTvn

  No comments

  Post Top Ad

  ad728

  Post Bottom Ad

  ad728