Viral Cikgu Wanita Sanggup BERLUMPUR Ke Sekolah Demi Mendidik Anak Bangsa..

 
Viral Cikgu Wanita Sanggup BERLUMPUR Ke Sekolah. Ini Komen Balas Beliau Buat Ramai RESPEK
Baru ni viral gambar-gambar seorang guru wanita yang menunggang motosikal yang penuh lumpur yang dalam perjalanan menuju ke sekolah di pedalamn. Ini komen balas beliau yang buat ramai respek. Subhanallah. Jom baca dan kongsikan.

 

SIAPA CIKGU HENVY YANG VIRAL NI ?

Ekoran jadi viral di laman sosial, dia telah dilabel sebagai pahlawan yang tak terdendang. Dan jolokan ini memang sesuai sangat bagi pengorbanan seorang guru. Perjuangan seorang guru demi memberikan ilmu kepada murid-muridnya memang susah dibalas dengan apapun.

Kegigihannya dalam mengajarkan ilmu kepada anak-anak di sekolah pedalaman sangat luar biasa. Mereka sanggup meredah apa sahaja termasuk jika perlu berlumpur untuk ke sekolah. Hal itulah yang dialami oleh seorang guru cantik yang berasal dari Palembang ini, Hevny Yanita Sarifudin.

CIKGU DI SEKOLAH PEDALAMAN TERPAKSA BERKORBAN

Ketika masyarakat di bandar-bandar besar menjalani hidup yang aman sentosa dengan segala macam kemudahan yang terbaik, guru-guru di pedalaman terpaksa berjuang dengan “kesusahan”. Pemandangannya memang cukup berbeza dapat dilihat pada masyarakat yang berada di daerah pedalaman. Hal tersebut yang cuba disampaikan oleh Cikgu Hevny melalui catatannya di FB.

Menggunakana laman sosial media Facebook (FB), Hevny cuba untuk mencurahkan isi hatinya. Dan curahan hati Hevny tersebut jadi viral di media sosial khususnya FB yang memang memiliki banyak pengguna.

 

1.jpg
Dalam sebuah posting di FB pada tanggal 28 Ogos lalu, Hevny yang merupakan guru berasal dari Palembang ini menunjukkan bagaimana perjuangannya menuju ke sekolah tempat dia mengajar. Perjalanan sulit dan berat harus dia rasakan setiap hari demi memenuhi tugas dan kewajipannya sebagai seorang guru.

Dia juga memberitahu keinginannya agar kerajaan lebih menumpukan kepada masyarakat di daerah luar bandar yang kini banyak disisihkan. “Tolong ih pemerintah perhatikan kami yang tinggal di daerah pelosok ni. Setidaknya perbaiki jalan mekakau ni,” tulis Hevny Yanita Sarifudin.

GAMBAR-GAMBAR CIKGU BERLUMPUR VIRAL

Dengan hati lapang dan sabar, Hevny yang sudah berdandan bersih, rapi dan wangi dengan berbesar hati dia terpaksa merelakan pakaiannya yang bersih menjadi kotor karana lumpur. Demi mendidik anak bangsa, ia ikhlas melalukannya setiap hari.

“Tapi ini demi mendidik anak bangsa, kami ikhlas walau setiap hari terbalik terus…. hahahaha,” lanjutnya.

Yap, itulah sosok Hevny yang mencuba untuk jadi kuat dan walau demikian, masih tertawa meskipun tubuhnya telah dipenuhi dengan lumpur tiap kali bertugas mengajar.

 

2.jpg
Pelbagai gambar-gambar Hevny, si guru cantik asal Palembang dengan pakaian dan motor yang telah kotor terkena lumpur pun banyak di share di FB. Tak sedikit yang merasa simpati pada pengabdian Hevny. Di FB berbagai pujian pun mengalir untuknya.

“Pengadian total. Allah SWT yang membalas niat tulus ikhlas. Aminn,” ujar seorang pengguna FB (Facebook).

Sumber:khalifahmailonline

 

____________________________________

[Artikal KECOHSANGAT Lagi DiBawah]

 

Pakaian Mia Sara DIKECAM Teruk Akibat Terlalu Menonjolkan Aset. Tetapi Respon Salah Seorang Netizen ni Memang WIN
Kejelitaaan Mia Sara ternyata mencuri tumpuan ramai apabila dia tiba di Karpet Merah FFM 2017 mengenakan busana merah yang cukup cantik.

Pakaian Mia Sara DIKECAM Teruk Akibat Terlalu Menonjolkan Aset. Tetapi Respon Salah Seorang Netizen ni Memang WIN

Pakaian Mia Sara DIKECAM Teruk Akibat Terlalu Menonjolkan Aset. Tetapi Respon Salah Seorang Netizen ni Memang WIN

 

Namun ada segelitir peminat yang kurang berpuas hati dengan tudung yang digayakan sekali dengan baju cantik itu. Menurut peminat-peminat Mia Sara keadaan tudung beliau yang pendek menyebabkan payudara beliau kelihatan cukup besar. ” Mana ciri-ciri wanita muslim?”

Apapun tahniah kepada Mia Sara yang cukup jelita pada malam itu. Bagi yang mengkritik pandangan mereka boleh dikatakan sebagai nasihat untuk berubah kepada yang lebih baik.

1.jpg

 

2.jpg

 

3.jpg

Dan Ini Yang Paling Win…

 

4.jpg

 

5.jpg

Sumber: Ecarian.com

____________________________________

[Artikal KECOHSANGAT Lagi DiBawah]

 
Biodata Hannah Delisha Pelakon Mencintaimu Mr. Photographer
Anda kenali pelakon jelita Hannah Delisha? Sebenarnya Hannah Delisha aktres kelahiran dari Singapura adalah bekas anggota kumpulan duo Delisha yang kini mula menempa nama dalam dunia lakonan di Malaysia.

Biodata Hannah Delisha Pelakon Mencintaimu Mr. Photographer

Biodata Hannah Delisha Pelakon Mencintaimu Mr. Photographer

 

Kini Hannah Delisha telah berlakon dalam drama Mencintaimu Mr Photographer bersama Shafiq Kyle. Memang cantik kan Hannah Delisha ala-ala barbie… Jom terjah biodata Hannah Delisha!

Biodata Hannah Delisha Pelakon Mencintaimu Mr Photographer
Nama Penuh : Hannah Adlina Blackburne Birch
Nama Komersial : Hannah Delisha
Umur : 21 tahun (2017)
Tarikh Lahir : 27 Oktober 1996
Asal : Singapura
Berkacukan : Inggeris + Melayu Singapura
Kerjaya : Pelakon, Penyanyi dan Hos
Single Lagu : Anugerah dan Tidak Perlu Kata Apa-Apa
Drama : Mencintaimu Mr Photographer
Twitter : Twitter Hannah Delisha
Facebook : Facebook Hannah Delisha
Instagram : Instagram Hannah Delisha

Fakta Menarik Tentang Hannah Delisha
1. Nama sebenar adalah Hannah Adlina Blackburn Birch berdarah campuran Melayu Singapura dengan England.
2. Hannah sangat menggemari makanan Melayu. Misalnya, masakan masak lemak cili padi, asam pedas, ulam-ulaman dan sambal.
3. Hannah adalah seorang penyanyi di Singapura dan merupakan bekas anggota kumpulan duo Delisha bersama Mia Delisha.
4. Berkemampuan menguasai beberapa bahasa antaranya Hindi, Jepun, Arab, Inggeris, Sepanyol, Cina termasuklah bahasa Melayu.

Gambar Hannah Delisha Cute


Sumber : SiakapkeliSumber Nukilan Cerita Kita

0 Response to "Viral Cikgu Wanita Sanggup BERLUMPUR Ke Sekolah Demi Mendidik Anak Bangsa.."

Post a Comment