Header Ads

 • Breaking News

  Wow, Lelaki Thai ini Mempunyai 120 Isteri Dan 28 Anak!!

   

  (foto: Oddityentral)

  Poligami dianggap haram di Thailand, mana-mana lelaki yang sudah berkahwin dilarang untuk berkahwin dengan wanita lain atau mempunyai lebih dari satu isteri. Tetapi tidak seperti lelaki ini yang telah secara diam-diam berkahwin dengan 120 wanita dan sudah mempunyai 28 anak.

  Lelaki bernama Tambon Prasert, yang merupakan ketua daerah Phromnee, wilayah Nakorn Nayok, Thailand, baru-baru ini mempersoalkan kerana dia telah menikah lebih daripada 100 wanita secara haram.

  Ahli politik berusia 58 tahun itu mempunyai perniagaan pembinaan yang berjaya. Beliau baru-baru ini mengaku kepada wartawan dan media tempatan bahawa dia mempunyai 120 isteri dan 28 orang kanak-kanak, seperti yang dilaporkan oleh Odditycentral (21/9).

  (foto: Odditycentral)

  Dalam temu bual itu, Prasert mengakui dia telah berkahwin sejak berusia 17 tahun, manakala isteri pertamanya adalah satu atau dua tahun lebih muda darinya.

  “Perkahwinan pertama saya ketika berusia 17 tahun. Isteri pertama saya berusia setahun atau dua tahun lebih muda daripada saya dan kami mempunyai tiga orang anak,” katanya.

  Selepas itu, Prasert terus menambah isterinya di mana kebanyakannya berusia muda berusia 20-an. Dia mendakwa dia tidak suka yang lama kerana dia suka berdebat.

  (foto: Odditycentral)

  Apabila mula membuka binsis pembinaan, Prasert pasti akan menjemput seorang wanita di setiap rumah yang dia bangun.

  “Saya seorang kontraktor bangunan, di mana sahaja saya membina sebuah rumah, saya akan mendapatkan seorang isteri di sana.”

  “Saya suka mereka semua, dan mereka semua mencintai saya.”

  Apabila dia mahu berkahwin dengan wanita lain, dia mengakui bahawa dia sudah mempunyai beberapa isteri lain. Sehingga kini, beliau sudah mempunyai 120 isteri dan mempunyai 28 orang anak.

  Prasert mendakwa menjaga isterinya dan anaknya kerana tidak penting kepadanya. Dia juga mendakwa sentiasa dapat memenuhi keperluan semua keluarganya, termasuk memberikan rumah bagi setiap isteri-isterinya.

  ……………………………………

  5 negara yang mempunyai tentera yang paling cantik di dunia

  Kebanyakan anggota tentera adalah lelaki yang mempunyai otot dan badan berotot. Kerana seorang askar dikehendaki memiliki kekuatan fisik yang kuat kerana mereka berperan dalam melindungi negara dari serangan negara-negara lain.

  Tetapi kerana hak yang sama, bukan semua askar adalah lelaki, tetapi ada pula wanita. Malah hampir semua negara mempunyai tentera wanita, termasuk Indonesia. Hanya saja mereka mempunyai tugas yang sedikit berbeza dengan tentera lelaki. Tetapi mereka masih diberi latihan khas untuk menjadi askar yang dapat melindungi negaranya.

  Sementara itu, terdapat beberapa negara yang terkenal kerana mempunyai tentera wanita paling cantik di dunia. Bukan rahsia lagi bahawa tentera wanita di negara-negara ini mempunyai kecantikan yang menawan. Walaupun lebih layak menjadi model, mereka masih menjadi pahlawan yang kuat.

  Di sini dikumpulkan dari pelbagai sumber, lima negara terkenal mempunyai tentera wanita paling cantik di dunia.

  1. Rusia

  (foto: pinterest.com)

  Rusia dikenali sebagai sebuah negara yang merekrut ramai wanita untuk dilatih untuk menjadi penembak jitu dalam tenteranya semasa Perang Dunia II, wanita penembak jitu ini sebahagian besarnya dilihat sebagai sumbangan yang sangat baik kepada perang. Walaupun wanita Rusia diketahui memiliki wajah cantik dan jiwa misteri, tetapi mereka mempunyai peranan penting di negara ini.

  2. Australia

  (foto: abc.net.au)

  Tentera wanita di Australia telah bertanggungjawab sejak tahun 1899. Bagaimanapun, tugas mereka terhad kepada Kejururawatan Angkatan Darat Australia hingga Perang Dunia II. Tetapi pada tahun 1941-1942 peranan mereka diperluaskan apabila Angkatan Laut Australia (RAN), Angkatan Tentera Australia, dan Angkatan Udara Australia menubuhkan cawangan wanita.

  3. Israel

  (foto: boombastis.com)

  Sebanyak 31 peratus askar di Israel adalah wanita kerana tradisi Israel bahawa semua orang terpaksa menjalankan perkhidmatan kebangsaan ketika berusia 18 tahun. Keindahan tentera Israel tidak lagi menjadi khabar angin.

  4. Pakistan

  (foto: quora.com)

  Sejak pembentukan Pakistan pada tahun 1947, wanita telah mengambil bahagian dalam tentera Pakistan. Hebatnya, Pakistan adalah satu-satunya negara Islam di dunia yang membolehkan wanita menjalankan operasi ketenteraan.

  5. Czechoslovakia

  (foto: randomenthusiasm.com)

  Dalam Perang Dunia II, wanita Czechoslovakia hanya dibenarkan menyertai pasukan tentera, tugas mereka sebagai kakitangan perubatan, pengendali telefon, dan kru anti pesawat. Pada masa ini, tentera wanita telah menjadi sebahagian daripada Angkatan Bersenjata Republik dan beberapa bahagian jawatan mereka terbukti sangat diperlukan, terutama di Tentera Udara.

  …………………….

  Astagfirullah, Disini Bakal Pengantin Lelaki Boleh Uji Keperawanan Dengan Pegang Bahagian Peribadi Bila Mau Nikah

  Berminat Cari Istri Seorang Bule? Anda Bebas Pegang Bagian Ini Juga Loh

  Kalau anda ingin menikah dengan orang asing mungkin sebelumnya harus sekolah diluar negeri, atau kenalan di internet, eits itu gak berlaku sekarang karena “negara ini” memiliki pasar pengantin?
   
  Banyak orangtua yang membawa anak laki-lakinya untuk memilih istri. Kamu dapat melihat, menyentuh, bahkan tawar menawar. Kalau kedua belah pihak setuju, kamu bisa langsung menikah. Wanita di pasar ini juga sudah siap dengan make-up dan pakaian menunggu sang pangeran menjemput.

  Tempat ini di bagian tengah Bulgaria, kota tua Zagora.

  Ada hampir 18.000 orang yang berpartisipasi dalam “pasar pengantin” setiap tahunnya. Hal ini sudah menjadi tradisi orang gipsi. Menurut kepercayaan, wanita dan pria gipsi diisolasi dengan ketat sejak kecil. Anak umur 15 tahun ke atas juga dilarang masuk sekolah. Banyak wanita dan pria yang menunggu-nunggu pasar pengantin tahunan itu, karena hari itulah kesempatan seseorang menemukan belahan jiwanya.

  Banyak gadis muda yang berpakaian rapi, memakai sepatu hak tinggi, menunggu untuk dibeli oleh suami. Harga mereka tidak tinggi, ribuan euro sudah dapat dibeli (kira-kira 15 juta). Jika lebih cantik, badan lebih bagus, tentu harganya lebih tinggi.

  Di pasar ini, kamu akan melihat ibu bersama anak laki-laki datang untuk memilih menantu, bahkan mencubit paha gadis tersebut untuk diperiksa apakah berotot. Menurut mereka, paha yang kencang lebih kondusif untuk kesuburan.
   
  Laki-laki terlihat berbicara dengan gadis. Kalau laki-laki melihat orang yang ia suka, ia akan mengajak gadis itu berbicara lebih lama. Kalau keluarga dari pihak laki-laki setuju, gadis tersebut dapat langsung dibawa pulang ke rumah.

  Sebagian besar wanita di pasar terlahir dari keluarga miskin. Mereka rela menjual diri untuk membantu ekonomi di rumah. Juga ada gadis yang menjual diri untuk memberi kakak atau adik laki-lakinya uang untuk menikah.

  Pasar ini telah lama dikritik dan dianggap meremehkan wanita, namun bagi orang gipsi ini adalah tradisi penting.

  Sebelum pasar ini berakhir, pasangan yang sukses akan datang dan menerima berkat dari semua orang. Mereka juga akan menari bersama untuk merayakannya.

  Bagaimana menurutmu kalian, apakah pasar seperti ini harus dihentikan?  Sumber Ceritera Chenta http://ift.tt/2xZRpGV

  No comments

  Post Top Ad

  ad728

  Post Bottom Ad

  ad728